Miljardär köpte parkeringsplats för 230 miljoner kronor

Att parkera i centrala London kostar en förmögenhet. Men för en kunglighet från Mellanöstern är detta inget problem. Han köpte nylien en egen parkering för 232 miljoner kronor.

Storbritanniens dyraste parkeringsgarage ligger ett stenkast från Harrods, det superlyxiga varuhuset i London.

Det kostar en förmögenhet att parkera i centrala London, de flesta har inte råd att parkera över dagen ens. Men för en kunglighet från Mellanöstern är pengar inget problem. Han behövde parkera sin bil, så han köpte helt enkelt en parkering. För 21 miljoner pund, alltså nära 232 miljoner kronor. 

Parkeringen är belägen i det extremt exklusiva Knightsbridge, ett stenkast från Harrods, och är snarast ett underjordiskt parkeringsgarage som rymmer 80 av kunglighetens superbilar.

"Värdet av hans bilsamling är betydligt högre än det pris han har betalat för parkeringen", säger en talesman för Waterbridge Estate som äger marken. Köpet är en av de största parkeringsrelaterade affärerna någonsin i Storbritannien, och definitivt det mesta någon har betalat för en privat parkeringsanläggning.

Parkeringshuset ägdes tidigare av en annan miljonär, vilket betyder att nuvarande ägaren får ett superlyxigt parkeringshus med extra breda parkeringsplatser, vadderade pelare för att förhindra skrapsår, automatisk igenkänning för registreringskyltar och givetvis rigorös övervakning.

När parkeringen ägdes av Waterbridge Estates betalade medlemmarna upp till 35.000 pund per år för att parkera sina bilar. En parkeringsplats i centrala London säljs för mer än vad samhällen utanför centrala London kostar, säger talesmannen för Waterbridge.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker det är för dyrt att parkera i storstäder.
132
14