Tipsa om Sveriges roligaste väg – vinn lyxmiddag

Nu fortsätter vår succé med Sveriges roligaste vägar. Vi har redan fått in flera hundra tips på körglada vägar, men vi är säkra på att det finns fler. Årets bästa tips belönas med en exklusiv middag för två personer på restaurang någonstans i Sverige.

Tack vare er läsare har vi en rolig och nyttig karta med Sveriges roligaste vägar, och när auto motor & sports chefredaktör Alrik Söderlind satte av för att provköra några av dem hittade han snabbt en favorit – Brudfjällsvägen i Dalsland.

"Det här är inte en väg man vill uppleva från passagerarsätet. Uppåt och neråt med kurvor som liknar krulligt träspån. Men vi är inte ensamma. Motorcyklister svärmar och det kommer en bilist med båtsläp – trots att det är förbjudet att framföra fordon med påhäng! Så kurvig är vägen", skrev Alrik i reportaget i nummer 18/2014.

Känner du till en annan väg som är rolig att köra (alltså inte bara bara vacker, även om det är en bonus)? Den ska heller inte finnas med på kartan. Vi behöver veta var den börjar och slutar, gärna koordinater, samt en beskrivning: varför är den Sveriges roligaste väg enligt dig.

Kolla in Sveriges roligaste bilkarta här!

Tipsa om Sveriges roligaste väg – gör så här


1. Kolla att din väg inte redan är med på kartan över Sveriges roligaste vägar.

2. Skriv en kort motivering till varför vägen är så rolig. Beskriv hur vägen ser ut och var den finns, gärna med gps-koordinater från exempelvis Google Maps.

3. Fyll i formuläret här nedan så är du med och tävlar om en lyxmiddag på restaurang någonstans i Sverige! Maxvärdet för restaurangbesöket är totalt 2.000 kronor.

Om du vill får du gärna tipsa om flera vägar i fältet nedan, men det innebär inte större chans att vinna.

Tävlingen är avslutad, nedan ser du de korrekta svaren (grön text).

1. Beskriv vägen i textfältet här nedan. Var finns den? Vad gör den så rolig? Finns det något fikaställe? Motivera!

Jag tar gärna en omväg för att köra en rolig väg!
143
9