De vill locka Tesla till Trollhättan – kan det gå?

Hundratals nya jobb – det är ett av målen för en grupp intressenter som nu försöker få Tesla att börja bygga bilar i Sverige, skriver...
Annons

Hundratals nya jobb – det är ett av målen för en grupp intressenter som nu försöker få Tesla att börja bygga bilar i Sverige, skriver Sveriges Radio P4 Väst.

Bakom initiativet står bland annat Business Sweden och leverantörsorganisationen Fordonskomponentgruppen (FKG). De lyfter fram bilfabriken i Trollhättan, som nu ägs av Nevs, som en möjlig plats för Tesla att bygga bilar på.

Den gamla Saabfabriken har kapacitet för att bygga Teslabilar men skulle behöva byggas om. Trots det tror Fredrik Sidahl, vd på FKG, att det finns goda möjligheter för Tesla att lägga biltillverkning i Sverige.

”Jag tror de är rätt bra, därför att Sverige har en väldigt väl utbyggd infrastruktur med sin leverantörsindustri och en kompetens att bygga bra fordon med högt teknologiskt innehåll”, säger han till P4 Väst.

Flera länder konkurrerar nu om att försöka få Teslachefen Elon Musk att bygga en tillverkningsanläggning. Han har redan avslöjat att Tesla ska bygga en fabrik liknande Gigafactory i USA även i Europa.

Nevs har inte velat kommentera uppgifterna men företaget vill kunna tillverka bilar även åt andra företag.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen