Följ premiären av Volvo XC60 här – kolla nya detaljerna

Följ premiären av nya Volvo XC60 här. Mer information inom kort. Vad tycker du – snyggare än tidigare?

Den här sidoprofilen på nya Volvo XC60 läckte ut på nätet under måndagsmorgonen. Ser ut att vara "äkta vara", vad vi kan se. Gillar du designen? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Volvo har "avslöjat" flera detaljer på den stundande XC60. I skrivande stund finns fem korta filmsekvenser som alla visar en detaljbild. 

I en av filmerna får vi bland annat en närbild på grillen och som vi kan se skiljer sig grillgallret mycket från nuvarande XC60, som har ett horisontellt mönster. Det lodräta grillgallret känner vi snarast igen från XC90, dock är inte mönsterdesignen exakt likadan, vilket är typiskt för Thomas Ingenlath, Volvos designchef, som vill att alla modeller ska ha en unik design på grillen.

Tidigare i veckan fick vi en baklykta och den tydligt markerade "höften". Före dess bjöds vi på framlampan som självklart ståtar med "Tors hammare". Snart har vi sett de mest intressanta delarna, så det är tur att premiären är nära.

Den 7 mars har nya XC60 premiär på bilsalongen i Genève. Du som inte har möjlighet att vara på plats, kan följa premiären i 360° från en livsändningen på Volvos hemsida. Klockslaget att lägga på minnet är 10.45.

Volvo uppger att du du behöver senaste version av Google Chrome eller Firefox på din dator, i mobilen tittar du via YouTube-appen.

Grillen i nya XC60 har lodräta linjer i grillgallret.

Volvo var tidigt ute med ett trademark på just baklyktan – de flesta känner nog igen en Volvo på långt avstånd via baklyktorna. Vi får nog lov att säga att Volvo har lyckats igen, för trots att den nya designen skiljer sig en hel del från föregångaren känns Volvo-dna:t igen. 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag tycker alla hittills avslöjade detaljer är snyggare än tidigare.
1398
166