Koenigsegg ska sälja motorer till Spyker

Koenigsegg var på god väg att köpa Saab, men den affären gick som bekant inte igenom. Istället blev det Spyker som skulle rädda den krisande...
Annons

Koenigsegg var på god väg att köpa Saab, men den affären gick som bekant inte igenom. Istället blev det Spyker som skulle rädda den krisande biltillverkaren.

Några år senare kommer en ny twist på sagan mellan Koenigsegg och Spyker, men utan Saabkoppling. Nu ska nämligen Koenigsegg sälja motorer till Spyker.

Affären presenterades på bilslaongen i Genève av Spykerchefen Victor Muller, skriver Sveriges Radio P4 Väst.

Spyker har länge haft ekonomiska problem och varit farligt nära konkurs. Nu lanseras flera nya modeller och två av dem ska få motorer från Koenigsegg.

Victor Muller har just nu paus i rättegången om den misstänkta ekonomiska brottsligheten i Saab Automobile, skriver Dagens Industri. Han offentliggör inte försäljningssiffror eller ekonomiska resultat för Spyker.

Spyker ska köpa en V8-motor på 600 hästkrafter utan överladdning från Koenigsegg. Det handlar alltså inte om samma galna effektsiffror som i Koenigseggs egna modeller. Tidigare har Spyker haft Audis V8-motor under huven.

Annons
Annons
Rulla till toppen