BMW ger sig in i Formel E: ”Racingserie på hög nivå”

Jens Marquardt är chef för BMW Motorsport. Formel E verkar vara ett hett ämne i styrelserummen hos biltillverkarna. Många vill vara med och visa hur...
Annons

BMW ger sig in i Formel E:
Jens Marquardt är chef för BMW Motorsport.

Formel E verkar vara ett hett ämne i styrelserummen hos biltillverkarna. Många vill vara med och visa hur viktig eldriften har blivit för framtida modeller och då är Formel E ett smart sätt att marknadsföra satsningarna.

Jaguar, NextEV, Renault och Audi är redan ombord. Det ryktas dessutom om att Volvo ska köra Formel E. Nu står det klart att BMW går med i Formel E-cirkusen från 2018.

Formel E-bilarna kördes tidigare enligt samma specifikation för alla men nu får teamen själva göra vissa tekniska ändringar. I framtiden ska teamen också köra hela tävlingen med en bil.

BMW Motorsport är redan med som stöd för ett Formel E-team (och som ”officiell bilpartner”, vilket innebär att BMW i8 och BMW i3 är med som supportbilar) men när den femte säsongen drar igång är alltså planen att BMW ska bli officiellt registrerat som Formel E-biltillverkare.

”Sedan första säsongen har Formel E utvecklats snabbt och nu ses det som en racingserie på hög nivå”, säger Jens Marquardt, chef för BMW Motorsport.

Annons
Annons
Rulla till toppen