Koenigsegg avslöjar: Så lång är väntetiden

Det räcker inte att slanta upp pengarna – du får också gå med på att vänta i drygt fyra år på din Koenigsegg. Det avslöjade...
Annons

Koenigsegg avslöjar: Så lång är väntetiden

Det räcker inte att slanta upp pengarna – du får också gå med på att vänta i drygt fyra år på din Koenigsegg. Det avslöjade Christian von Koenigsegg i en intervju med Road & Track på bilsalongen i Genève.

”Vi har en väntetid på fyra år. Vi vill korta den, eftersom det blir svårare och svårare att sälja bilar med leveranser fyra eller fem år senare. Hur ser världen ut om fyra–fem år?”, säger han.

Beställer du en Agera RS eller Regera idag får du alltså bilen levererad 2021. Målet är att få ned väntetiden till två och ett halvt år – en enorm utmaning för en liten nischtillverkare.

I år siktar Koenigsegg på att bygga 20 bilar men framöver ligger målet på 30 bilar årligen.

Koenigsegg har många järn i elden samtidigt: företaget ska förse Spyker med V8-motorer, utveckla tekniken med fria ventiler och sätta ny rekordtid på Nürburgring med Koenigsegg One:1.

Koenigsegg avslöjar: Så lång är väntetiden
På bilsalongen i Genève avslöjade Christian von Koenigsegg fler detaljer om V8-motorn som ska hamna i Spykers nya modeller.
Annons
Annons
Rulla till toppen