Efterträdaren till McLaren F1 ser fantastisk ut

Ja, BP23, uppföljaren till den legendariska McLaren F1 blir tresitsig, med två passagerarstolar snett bakom förarstolen.
Annons

Nu får vi några smakprov på efterträdaren till den legendariska McLaren F1. Det finns inte mycket fakta, men en sak är i alla fall bekräftat skriver Carthrottle – den blir tresitsig, med två passagerarstolar snett bakom förarstolen.

Skissen visar en böljande, flytande form som smalnar av mot den bakre diffusorn. Namnet ”BP23” står för ”Bespoke Project” nummer två med tre platser. Den ska tillverkas i 106 exempel – inte direkt någon tillfällighet, det är nämligen samma antal som byggdes av F1.

Förutom att släppa en designskiss, säger det Woking-baserade företaget att BP23 – vilket inte är produktionsnamnet – blir den mest kraftfulla och mest aerodynamiska gatbil som McLaren någonsin byggt. Dessutom rapporterats att alla 106 ex redan är sålda. Typiskt…

BP23 förväntas får en vidareutveckling av McLaren P1:s hybridsystem, och kommer att behöva mer än 1.000 hästkrafter om den ska bräcka P1 med någon form av marginal. 

De första leveranserna beräknas ske 2019.

Efterträdaren till McLaren F1 ser fantastisk ut
BP23 har plats för tre.
Annons
Annons
Rulla till toppen