Makaber plan: Enzo Ferraris kropp skulle kidnappas

Det var under utredning av drog- och vapenhandel som den italienska polisen gjorde ett stort tillslag hos ett kriminellt nätverk. Totalt 300 poliser och militärer...
Annons

Det var under utredning av drog- och vapenhandel som den italienska polisen gjorde ett stort tillslag hos ett kriminellt nätverk. Totalt 300 poliser och militärer slog till i en synkroniserad operation på flera olika platser i Italien. Vid husrannsakan upptäckte polisen något som kunde ha blivit ett av de mest motbjudande brotten i italiensk kriminalhistoria.

Polisens utredare hittade en långt gången plan för att stjäla kvarlevorna av Enzo Ferrari, som dog 1988. Enzo Ferrari ligger begravd i ett gravmonument på San Cataldo kyrkogården i Modena. Målet var att försöka pressa familjen och företaget Ferrari på en stor lösensumma för att få tillbaka kvarlevorna efter Enzo Ferrari.

Polisen redogjorde för planen vid en presskonferens på Sardinien igår. 34 personer greps vid tillslaget och enligt polisen var det i sista stund som man lyckades avstyra den makabra planen att kidnappa Enzo Ferrari.

Annons
Annons
Rulla till toppen