Nya Volvo XC60 – projektledaren Hans Nilsson berättar allt du vill veta om tekniken

Nya Volvo XC60 – projektledaren Hans Nilsson berättar allt du vill veta om tekniken
Hans Nilsson har varit projektledare för Volvo XC60, och vet alla detaljer. Lyssna och titta på filmen.

Hans Nilsson är senior product manager på Volvo Cars, som det heter på engelska. På svenska skulle vi kunna använda titeln projektledare eller produktchef, den person som leder utvecklingen av en ny bilmodell.

Att vara projektledare för en ny bilmodell är ett utmanande jobb. Kanske ett av de svåraste som finns. Det gäller att ha fokus på viktigt och mindre viktigt, lönsamhet och perfektion. Det gäller att motivera medarbetare att göra sitt absolut bästa, utan att de jobbar ihjäl sig. Kreativiteten måste få leva, samtidigt som verkligheten ofta gör sig påmind. Inte minst handlar det om att bli klar i tid. Sätta upp delmål och verifiera samt fortsätta hela vägen in i kaklet.

Allt det här kan Hans Nilsson, sedan många år. Han har jobbat med liknande uppgifter till nuvarande S60/V60 och hade samma roll som projektledare för "gamla" S60 R och V70 R, med flera modeller.

De av er som haft nöjet att träffa Hans Nilson vet att han har en pedagogisk talang och mycket gärna berättar i detalj om sina projekt. Varför bilarna blev som de blev och hur man hanterande kompromisserna längs vägen.

"Tyvärr" får vi väl säga så finns den här introducerande filmen om nya generationen Volvo XC60 bara på engelska och den är riktad mot en amerikansk publik. Men det är inte så svårt att räkna om uppgifterna och det som sägs.

Om det finns någon ansvarig på Volvo Cars som läser de här raderna så får ni gärna ställa Hans Nilsson framför filmkameran och be honom berätta om XC60, en gång till, fast på svenska. Låt honom prata fritt, utan ett manus. Då blir det bäst. Entusiasmen och stoltheten kan ingen ta fel på.

Men i väntan på att Volvo Cars inser vad som måste ske så kan vi rekommendera alla att klicka på filmen nedan och lära er mer om nya Volvo XC60.    

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Måste erkänna att jag blir allt mera sugen på en Volvo XC60...
295
34