SMHI varnar för trafikkaos i stora delar av landet

Med början under måndag eftermiddag passerar ett lågtryck över Svealand. Det ger stora mängder regn, hagel och snö. I Gävleborgs län har SMHI utfärdat en...
Annons

Med början under måndag eftermiddag passerar ett lågtryck över Svealand. Det ger stora mängder regn, hagel och snö. I Gävleborgs län har SMHI utfärdat en klass 2-varning, med upp till 10–30 centimeter snö.

Ovädret berör även Stockholmsregionen, Uppland, Dalarna, Värmland och Örebro som väntas få mycket snö. Vindhastigheten ökar och den kraftiga blåsten drabbar södra Sverige. Öresundsbron sänker hastigheten till max 70 km/h.

Det fortsatta väderläget för veckan är osäkert. Det kan komma värme med ett högtryck men lika gärna fortsätta att vara kallt. Meteorologerna varnar för ett typiskt aprilväder med mycket skiftande temperatur och nederbörd.

Eftersom många bilister lagt om till sommardäck kan det bli en besvärlig trafiksituation under tisdagsmorgonen. För de som måste ut gäller det att ta god tid på sig, eller om möjligt avstå bilkörning.

Snöovädret har redan drabbat södra Norge och Oslo, där det skett flera olyckor. 

Annons
Annons
Rulla till toppen