Traktordäck exploderar och krossar bil

Lastbilsdäck och hjul till entreprenadfordon har betydligt högre däcktryck än vad man normalt har till personbilar, oftast runt sju–nio bar. Därmed tar det en stund...
Annons

Lastbilsdäck och hjul till entreprenadfordon har betydligt högre däcktryck än vad man normalt har till personbilar, oftast runt sju–nio bar. Därmed tar det en stund att pumpa upp ett tomt däck, vilket är en del av förklaringen till den här hemska olyckan.

Enligt de uppgifter som finns kring den här övervakningsfilmen ska olyckan ha skett på ett skrotlager i Kiselyovsk, i centrala Ryssland. När arbetarna började fylla på luft blev de avbrutna med en annan uppgift och glömde helt enkelt bort att kontrollera däcket. Någonstans nåddes den kritiska gränsen och övertrycket fick däcket att explodera.

Det tunga hjulet flög upp i luften och landade på en parkerad Toyota Corolla, som hastigt förvandlades till en del av skrotlagret. Som tur var satt ingen i bilen, annars hade det varit en säker död. Till och med hunden, som man ser uppe i vänstra hörnet, verkar ha klarat sig. Dagens lärdom: ha respekt för tryckluft.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen