Designern erkänner: Nya Mustang är inspirerad av en filmskurk

Tro det eller ej, men nya "aggressiva" Mustang är inspirerad av ärkeskurken i Star Wars.
Annons

Designern erkänner: Nya Mustang är inspirerad av en filmskurk
Bild: Ford

Den omåttligt populära och prisvärda Ford Mustang kommer i en uppgraderad version med modellår 2018. När nya Mustang avslöjades tidigare i år var det många som blev besvikna och tyckte att den såg ”trött” ut. Nu har det kommit till vår kännedom att Fords designteam inte alls försökte få den att se trött ut, snarare en komplett annan känsla. 

Därför gör vi ett nytt försök. Titta på nya Mustang (igen) – påminner den om någon? Det kan vara svårt att sätta fingret på det, men tänk Star Wars…Ser du möjligen Darth Vader?

Fords designchef, Melvin Betancourt, avslöjar nämligen att nya Mustang är inspirerad av ondskan själv.

”När vi designade nya Mustang ville vi göra den mer aggressiv, och vi hittade rätt känsla i en av världshistoriens mest ökända fillmskurkar. De vinklade näsvingarna och konturerna av Darth Vaders mask blev inspiration till den nya Mustangens dimljus och frontens design”, säger Melvin Betancourt.

Kolla in Fords egna designskisser av Mustang, först publicerade på Autoblog, och en bild av den ökända Star Wars-skurken. Vad tycker du – lyckades Ford ge nya Mustang en mörkare och farligare karaktär? 

Designern erkänner: Nya Mustang är inspirerad av en filmskurk
Bild: Ford
Annons
Annons
Rulla till toppen