Bilder: Läckra detaljer i Skodas nya suv

Här är de första detaljbilderna på nya Skoda Karoq, suven som ska ersätta den funktionella lådmodellen Yeti. Världspremiär den 18 maj och svensk premiär i slutet av året.
Annons

Med kristalldetaljer och skarpa linjer tar Karoq Skodas nya designspråk ytterligare en nivå. Kristallerna hittar vi i och kring strålkastarna, som har inspiration från den traditionella tjeckiska glaskonsten. De skarpa kristallinjerna i LED-strålkastarna har åtta ljuslinjer som ger illusionen av ”ögonfransar”.

Bakljusen med LED-teknik har den Skoda-typiska C-formen där ytterkanten är integrerad bakskärm och bakluckans innerkant.

Motorer och drivlinor erbjuds med effekt från 115 till 190 hästkrafter, i 1,0-, 1,5-, 1,6- eller 2,0-liters cylindervolym.

Den nya crossoversuven hamnar i mellanklassen tillsammans med modeller som Tiguan och kommande Volvo XC40. Den är 4.382 millimeter lång, 1.841 mm bred och 1.605 mm hög. Hjulbasen är 2.638 millimeter (2 630 mm för fyrhjulsdriven version) vilket är en indikation för bra stabilitet på vägen och väl tilltagna kupéutrymmen.

Bilder: Läckra detaljer i Skodas nya suv
LED-strålkastarna har åtta ljuslinjer som ger illusionen av ”ögonfransar”.

I bagageutrymmet går det in 521 liter med baksätet på plats, och om det fälls 1.630 liter. VarioFlex-baksätet gör även bagageutrymmet flexibelt och rymmer då mellan 479 och 588 liter. VarioFlex-systemet består av tre separata säten i baksätet som var och en kan justeras och lyftas ut ur bilen, oberoende av varandra. Med samtliga tre säten ur förvandlas Karoq till en storlastare med 1.810 liters kapacitet.

Interiören har en helt ny design och instrumentpanelen är uppdelad i en övre och undre sektion. LED-kupébelysning ställbar i tio olika färger är ytterligare en detalj med tunna LED-ljuslister placerade i såväl sidodörrarnas överkant som runt instrumentpanelen.

På torsdag, 18 maj, är det världspremiär för Karoq. Svensk lansering i slutet av året.

• Fakta och fler bilder på Skoda Karoq – klicka här!

Bilder: Läckra detaljer i Skodas nya suv
Bilder: Läckra detaljer i Skodas nya suv
Annons
Annons
Rulla till toppen