Skulle sjösätta båten – men plötsligt var bilen under vattnet

Båten skulle sjösättas, men något gick fel och plötsligt hamnade både båt, bil och trailer i vattnet. När bärgaren kom på plats bilen utom synhåll, men med hjälp av dykare kunde den fiskas upp.
Annons

”Det var några som skulle sjösätta en båt, men det ville sig inte bättre än att både båten och bilen med släpet hamnade i vattnet”, säger Håkan Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten östra Skaraborg till Mariestadstidningen.

Föraren som stod bredvid bilen när den började rulla sprang snabbt in i bilen för att försöka få stopp på ekipaget. Men det var för sent.

”Mannen tog sig ut ur bilen och bilen fortsatte flyta i väg. Han klarade sig med skrapsår och blåmärken”, säger bärgaren Tobias Svensson till Expressen.

Räddningstjänsten och bärgare larmades, och man tog beslut att ta hjälp av dykare då bilen snabbt guppade iväg utom synhåll och hamnade på omkring tre meters djup. (Se bilder nedan)

Enligt Räddningstjänsten berodde olyckan på att handbromsen i bilen hade gått sönder. Något som enligt auto motor & sports stora begagnatdatabas är mycket ovanligt.

”Detta är inte något jag har hört talas om tidigare. Jag kan heller inte finna ett enda fall av de 389 begagnatrapporter från XC60-ägare där handbromsen, eller någon annan broms heller för den delen, saknat bromsverkan”, säger auto motor & sports begagnatredaktör Julia Brzezinska.

• Glöm inte sätt betyg på din bil i vår begagnatdatabas!

Alla vet förstås att det är oerhört farligt att sitta kvar i en bil som hamnat i vattnet. Detta eftersom det på grund av vattentrycket blir nästan omöjligt att öppna dörrar och fönster.

Titta gärna på inslaget från Mythbuster, där du får veta hur du ska göra om det värsta händer. 

BILDEXTRA: Så bärgades den sjunkna bilen.

Posted by Mariestads-Tidningen on Saturday, May 20, 2017

Annons
Annons
Rulla till toppen