Blir nya BMW 8-serien så här – vad tycker du?

Den 26 maj ska BMW visa 8-serie Coupe Concept på Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Men för dig som inte orkar vänta finns en datorillustration. Vad tycker du?
Annons

Blir nya BMW 8-serien så här – vad tycker du?
Här ser man hur taksiluetten övergår i en sidoprofil.

Tidigare har vi fått ett smakprov form av en elegant taklinje, den berömda Hofmeister-knycken på C-stolpen, lite av bakskärmarna och en antydan till strålkastare. 

För alla som inte orkar vänta till den 26 maj, har designern Jan Peisert gjort en datorillustration baserat på taklinjens profil. Kikar man på hela klippet (se filmen nedan) ser man bilen växa fram i en så kallad timelaps-film, vill du bara se slutresultatet hoppar du direkt till slutet.

8-serien är i det här utförandet en kraftig och muskulös bil, med lång hjulbas och väldigt långa dörrar. Vad tycker du? Tror du att den kommer att se ut så här när vi få se den på fredag? Kommentera gärna nedan.

Blir nya BMW 8-serien så här – vad tycker du?
Vad tycker du om BMW 8-serien blir så här? Datorillustration: Jan Peisert

Nya BMW 8-serien har fått internkoden G14 och G15, vilket innebär att det även blir en cabrioletversion (med tygsufflett). BMW har patentskyddat namnen 850i, 860i och M850i men sannolikt blir även 840i och 840d. Tekniskt bygger den på 7-serien och 5-serien, så kanske blir det en M8 också?

Nya BMW 8-serien ersätter nuvarande 6-serien, där coupémodellen slutade tillverkas i februari. Nya modellnamnet 6-serie GT ska användas av ersättaren till 5-serie GT, som även den snart upphör.

Sannolikt lanseras nya BMW 8-serien i senare delen av 2018.

Annons
Annons
Rulla till toppen