Här hamnade den miljonte Volvo XC60

Nyligen rullade den miljonte XC60-bilen av bandet på Volvos fabrik i Gent. Den kunde ha hamnat var som helst i världen. Men den hittade hem.
Annons

Här hamnade den miljonte Volvo XC60
Den miljonte XC60 byggdes på Volvos fabrik i Gent.

När den miljonte XC60-bilen rullade av bandet på Volvo Cars fabrik i belgiska Gent var slutdestinationen redan bestämd. Den skulle till Sverige och Ängelholm.

Det blev Volvoentusiasten Göran Andersson som tog emot nycklarna till den Power Blue Volvo XC60 Classic som blir hans nya tjänstebil.

”Det har blivit ganska många Volvobilar genom åren, både privat och i tjänsten. Vi har säkert haft ett tiotal allt som allt, säger Göran Andersson.

Här hamnade den miljonte Volvo XC60
Den Power Blue Volvo XC60 Classic blir Göran Anderssons nya tjänstebil.

Det började med en Volvo PV som Göran Andersson köpte 1976, precis när han hade tagit körkort. Just nu har han ytterligare två Volvobilar, en V70 från 2000 och en C70 från 2011.

Görans nya bil, Classic-modellen, kommer med Driver support och säkerhetspaket, därtill har han bland annat valt till sollucka, elmanövrerad baklucka, akustiskrutor som dämpar ljudet från omgivningen och ett skyddsgaller av stål.

”Att den miljonte XC60 har blivit såld just här är helt osannolikt, den hade ju kunnat säljas var som helst i världen, säger Ann-Kristin Hansson är VD för Bil-Månsson i Skåne AB i Ängelholm.

Annons
Annons
Rulla till toppen