Snart premiärdags för Volkswagen Tiguan Coupé

Volkswagen Tiguan har klättrat snabbt i den svenska försäljningsstatistiken de senaste åren. Hittills i år är den Sveriges sjunde mest registrerade bil, före till exempel...
Annons

Volkswagen Tiguan har klättrat snabbt i den svenska försäljningsstatistiken de senaste åren. Hittills i år är den Sveriges sjunde mest registrerade bil, före till exempel Nissan Qashqai. Det är inte så konstigt med tanke på hur bra försäljningen av suvar går generellt sett.

Men det finns flera luckor i Volkswagens suv-program som snart är på väg att täppas till. Snart kommer en ny instegsmodell som går under namnet T-Roc och som i princip blir en suv-version av småbilen Polo. Dessutom kommer en ny generation av den större modellen Touareg och Volkswagen ska också lansera jättesuven Atlas. Som om inte det vore nog kommer sjusitsiga Tiguan Allspace.

Som pricken över i ska Volkswagen lansera en coupéversion av Tiguan. Det här blir en viktig modell rent varumärkesmässigt. Volkswagen vill upplevas som mer ”känslomässigt” med modeller som Arteon och Tiguan Coupé. Ingen av dem lär bli några stora volymmodeller men de är viktiga för att stärka varumärket och spela an mer på känslomässiga köpskäl.

Volkswagen Tiguan Coupé får alltså inte fokus på största möjliga innerutrymmen utan snarare på ett läckert designspråk. Illustrationen här ovan visar hur modellen skulle kunna se ut.

Fronten känns igen direkt från Volkswagen Tiguan, men får ett lite mer aggressivt uttryck tack vare en omdesignad spoiler. Efter B-stolpen börjar skillnaderna märkas med tydliga coupélinjer i taket och bakpartiet sluttar kraftigt.

Tekniken hämtas direkt från Volkswagen Tiguan och den delas också med koncernsyskonen Skoda och Seat, som planerar liknande modeller.

Volkswagen Tiguan Coupé ska konkurrera med bland andra Mercedes GLC Coupé och BMW X4, och den ska börja säljas redan 2018. Publik premiär kan bli i höst, till exempel på Frankfurtsalongen som öppnar i september.

Modellen blir dyrare än den ”vanliga” Tiguanmodellen men några exakta priser är inte klara.

Annons
Annons
Rulla till toppen