Vanligaste kommentarerna från baksätesförare

Alla har vi haft en irriterande baksätesförare med oss i bilen. Nu lanserar Audi en app som ska tysta dessa körglädjesdödare. Kan du gissa den vanligaste baksätesförarkommentaren?
Annons

Vanligaste kommentarerna från baksätesförare
”Det är 50 i hastighetsbegränsning här!” Bild: Bigstockphoto

Alla auto motor & sport-läsare vet vad en baksätesförare är, en medpassagerare som kommer med oönskade kommentarer till föraren om dennes färdigheter i trafiken.

Nu visar en undersökning att sju av tio bilförare får oönskade kommentarer om sin bilkörning av medpassagerare. Undersökningen som är gjord av analysinstitutet YouGov, på uppdrag av Audi, visar föga förvånande att kommentarerna upplevs som ett irritationsmoment samt påverkar körglädjen och förarens vilja att sätta sig bakom ratten.

Audi släpper därför appen ”The Backseat Driver Experience” för ta tillbaka glädjen i bilkörningen.

”Med hjälp av appen vill vi belysa de oönskade rösterna från baksätet och uppmuntra till reflektion över sitt beteende som passagerare”, säger Tom Hedström, marknadschef på Audi Sverige.

Appen är tänkt att användas för att låta notoriska baksätesförare smaka på sin egen medicin när de själva kör. Appen analyserar nämligen hur föraren kör och fäller med jämna mellanrum en kommentar. Den kan till exempel känna när föraren svänger och då spela upp kommentaren ”det blir lättare om du använder sidospeglarna”.

I The Backseat Driver Experience är ett 60-tal av de vanligaste baksäteskommentarerna samlade. 

De tre vanligaste kommentarerna från baksätet:
1. Det är xx i hastighetsbegränsning här
2. Kör inte så nära bilen framför
3. Du är för nära kanten 

The Backseat Driving Experience finns att ladda ner på App Store från och med i dag och är tillgänglig för alla iOS-enheter.

Annons
Annons
Rulla till toppen