Extremt lyxig bil stulen – på Arbetargatan

Få har sett dem i verkligheten. I Sverige finns bara ett fåtal. Men de finns och nu är en av dem är på vift. Håll ögonen öppna efter en svart Maybach.
Annons

Extremt lyxig bil stulen – på Arbetargatan
Den stulna Mercedes S 600 Maybach som uppskattas vara värd cirka två miljoner kronor. Som ett ödets ironi stals bilen på Arbetargatan i Stockholm. Bild: Larmtjänst.

Maybach är minst sagt en ovanlig syn i Sverige. Men inte så ovanliga att de inte finns, och allt som finns kan stjälas…

Natten den 22 april, mellan 01.30 och 11.30, stals en svart Mercedes Benz S 600 Maybach med registreringsnummer FUD956 från ett garage i Stockholm. Ägaren har efter stölden uppgivit att en nyckel till bilen saknas.

Den stulna Mercedes Benz S 600 Maybach är av årsmodell 2015 och uppskattas vara värd ungefär två miljoner kronor.

Det var några år sedan nu som Mercedes valde att väcka liv i det klassiska lyxmärket Maybach. Först försökte man med två extremt dyra modeller som skulle konkurrera med Rolls-Royce. Men det blev ett formidabelt miljardfiasko och modellerna lades ned.

Men 2014 gjordes ett nytt försök. Denna gång som en extremt lyxig Mercedes, vilket namnet Mercedes-Maybach S 600, indikerar. Det handlar om en Mercedes S-klass som förlängts med 20 centimeter till imponerande 5,45 meter. Ett utrymme som främst kommer baksätespassagerarna till nytta.

Den majestätiska Mercedes-Maybach S 600 har en 6,0-liters V12-motor som gör att 0–100 km/h klaras av på mindre än fem sekunder. Vridmomentet på 830 Nm finns tillgängligt redan från 1.900 r/min.

Annons
Annons
Rulla till toppen