Gammalt gummi är livsfarligt på autobahn

Däck som exploderar är bland de vanligaste olyckorna för svenska biförare på autobahn. Och anledningen är gamla däck.

Bilbärgaren Stefan Heinze om vad många svenskar missar när de kör på tyska autobahn.

På skandinaviska vägar kör bilar oftast i 80 till 120 km/h, men hastigheten kan vara betydligt högre på autobahn. Långa sträckor med hög hastighet i kombination med ett gammalt och stelt gummi betyder att däcket inte längre är resistent mot värme vilket kan få däcket att brista.

"Om du kör i 140 km/h och ett däck plötsligt rivs upp, behöver du inte mycket fantasi för att föreställa dig vad som kan hända", säger Dan Falconer, motorexpert på försäkringsbolaget If.

Det finns ingen statistik över hur många trasiga däck tyska bilbärgare måste åtgärda, men det handlar om hundratals enligt försäkringsbolaget If.

"Bilbärgarna som arbetar på uppdrag av If i Tyskland säger att skadade däck, motorskador och problem med elektroniken i bilen, är de vanligaste orsakerna till vägassistans för svenskar", säger Dan Falconer.

För bilar som kör på svenska vägar rekommenderas byte av sommardäck efter fyra eller fem säsonger, det varierar dock beroende på hur däcken lagras och vilka påfrestningar de utsätts för. Om du dock kör i höga hastigheter på exempelvis autobahn är det viktigt att tänka på att även ett däck med litet slitage kan vara vara gammalt och det påverkar egenskaperna.

"Även om slitaget på gummit och mönstret är litet, är det viktigt att beakta att gummits egenskaper förändras över tiden", betonar Dan Falconer.

Detta gäller inte minst husbilar, som kanske inte rullar så många mil per år och därför har litet slitage på däcken, men över tid ändå blir mycket olämpliga att köra på. 

"Tyska bilbärgare kritiserar särskilt att gummit i skandinaviska husbilar är gammalt och stelt. Relativt lite användning gör att många driver husbilsdäcken för långt, däcken blir ju spröda med tiden, men det tänker man inte på eftersom mönstren ser bra ut", säger Dan Falconer.

Om du är osäker, rådgör därför gärna med en däckverkstad innan en lång resa med bilen till eller genom Tyskland. 

Om olyckan är framme

• Kör ut bilen så långt till höger som möjligt.
• Se till att alla personer går ur bilen – på höger sida.
• Ställ dig utan för vägräcket och ring först då en bärgningsbil.

Kom ihåg att det är förbjudet att få motorstopp på autobahn, så tanka i god tid!

I filmerna nedan tipsar den tyska bilbärgaren Stefan Heinze vad du ska tänka på när du kör bil på autobahn.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Jag har eller kommer att köra på autobahn i sommar.
62
67