Clarkson försvarar Chris Evans lön: ”Inte alls för hög”

Många blev upprörda när det kom ut hur mycket Chris Evans fick för att leda Top Gear. Men nu kommer oväntat stöd från Jeremy Clarksson: "Han får inte betalt för att filma några timmar om dagen".
Annons

Clarkson försvarar Chris Evans lön:
Chris Evans tjänade cirka 24 miljoner kronor för att preogramleda Top Gear. Jeremy Clarkson tycker inte det är orimligt mycket.

Nyligen publicerades uppgifter över hur mycket brittiska BBC betalar sina programledare. Många blev upprörda. Och värst verkar de tycka att Chris Evans, ersättaren till Clarkson, Hammond och May, tjänade 2,25 miljoner pund (cirka 24 miljoner kronor) förra året. 

Någon som inte alls håller med att lönen är för hög är Jeremy Clarkson. 

I sin senaste krönika för The Sun skriver Clarkson folk ska lugna ner sig och fundera över hur det känns att ständigt vara i allmänhetens blickfång.

Om Chris Evans skriver han: ”När allt gick åt skogen (med Top Gear) campade inte journalister och paparazzi utanför redaktörernas eller de andra programmedarbetarnas hus. De campade utanför Evans hus.”

”Han och bara han tog kritiken. Han kan inte gå någonstans utan att bli fotograferad. Han kan inte gå ut på middag med sin fru utan att någon avbryter varannan minut för en jäkla selfie. Om han pissar i vägkanten, får vi alla läsa om det dagen efter”, skriver Clarkson, och fortsätter.

”Han får inte betalt för att prata och göra inspelningar ett par timmar varje dag. Han får betalt för att lämna över sitt liv.”

”Du kanske tycker att man ska vara beredd att göra det för ett par miljoner om året. Men jag sätter en slant på att efter att ha spenderat en stund som en fånge i ditt eget hus, skulle du tycka annorlunda.”

Clarkson verkar dessutom mycket nöjd med att numera arbeta för Amazon som producerar The Grand Tour. Särskilt eftersom han inte behöver avslöja sin lön.

”Skulle han (Evans) tjäna mer här (Amazon)? Ahh. Det är det fina. Jag behöver inte avslöja det för dig”, avslutar Clarkson.

Annons
Annons
Rulla till toppen