Första bilden på nya Volvo XC40 läckte ut i förtid

Den första riktiga bilden på helt nya XC40 ramlade ut på Volvos tyska sajt. Bilden försvann snabbt, vilket tyder på att den hamnade där av misstag.
Annons

Första bilden på nya Volvo XC40 läckte ut i förtid
Den läckta bilden, bär tydliga drag från sina XC-syskon.

Volvos nya lilla suv XC40 råkade av misstag hamna på Volvos tyska sajt. Något som bland annat den brittiska sajten Autocar uppmärksammade. 

Bilden är en typiskt teaserbild som vi är vana att se dem. Svart bakgrund och en hårt beskuren del av bilen. Den här gången var det en profilbild av bakdelen, med Volvos karakteristiska bakljus i fokus. 

Trots Volvos påståenden att XC40 ska bli lekfull och kreativ smat rikta sig mot en klart yngre målgrupp visar detaljbilden att den nya lilla suven har tydligt släktskap med de större syskonen XC60 och XC90. Enligt vad Volvo meddelat kommer dock  materialval och färgkombinationer skilja sig mot resten av modellerna.

Tidigare i veckan uttalade sig även Volvos designchef Thomas Ingenlath. Han sa bland annat att XC40-förarna är modeintresserade storstadsbor som ska kunna visa sin personlighet på garageuppfarten.

Volvo har också bekräftat att det blir tre trimnivåer för XC40-serien: Momentum, R-Design och Inscription, där Momentum ska ha mest fokus på design, R-Design blir som vanligt den sportigare nivån och Inscription blir den lyxigaste.

Inget lanseringsdatum har meddelats men vi bör få se XC40 fullt ut under de närmaste veckorna. Officiell premiär sker under hösten.

Första bilden på nya Volvo XC40 läckte ut i förtid
Bilden ovan visar XC40-konceptet som visades förra året. Nedan nya XC60.

Annons
Annons
Rulla till toppen