Chevrolet Camaro ZL1 möter Ford GT på bana – vilken bil är snabbast?

Chevrolet Camaro ZL1 möter Ford GT på bana – vilken bil är snabbast?
Duellen mellan Chevrolet Camaro ZL1 och Ford GT blir ... oväntad, skulle man nog säga.

Att Chevrolet Camaro ZL1 är snabb runt en bana vet vi sedan hösten 2016, då Camaro ZL1 klockades för ett varv runt Nürburgring på imponerande 7:29,6. Ett optimerat chassi, lägre vikt och 650 hp (659 hk) från den kompressormatade LT4 6,2-liters V8:an är starkt bidragande orsaker till den fina tiden.

Händelsevis har nya mittmotorsportvagnen Ford GT nästan exakt samma toppeffekt, 647 hp (656 hk), men i det här fallet från en 3,5-liters EcoBoost V6:a med dubbla turboaggregat. Någon varvtid från Nürburgring har vi inte fått från Ford, men med aktiv bakvinge och 150 kilo lägre vikt än Camaro ZL1 borde det bli en bra bit under 7:30.

Men som vi alla vet är siffror och teori är en sak, verkligheten något annat. Vad händer om Chevrolet Camaro ZL1 och Ford GT möts på racingbana? Det får vi veta i den här filmen av Luke McGrew, som kör Camaron på banan Mid-Ohio Sports Car Course, Lexington, Ohio.

Banan är nästan fyra kilometer lång och vid det här tillfället finns det också en del andra bilar på banan, vilket kräver en viss hänsyn. Körskickligheten hos respektive förare vet vi inte så mycket om, men det är helt uppenbart att Camaron blir lite efter på rakorna. Men något riktigt avstånd blir det inte. Luke McGrew verkar kunna ta in överallt och hålla kvar närkontakten.

En del skulle nog gissa att Ford GT skulle vara helt överlägsen Chevrolet Camaro ZL1 på bana, men riktigt så solklart är det inte. Se videon nedan för att se hur duellen mellan de två förarna utvecklar sig, varv efter varv. Och visst är det härligt att se en Ford GT som verkligen används?

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Inte oväntat för mig, en Camaro ZL1 är ruskigt snabb!
50
59