Läkarens order: ”Stanna på sjukhuset eller dö”

I en krönika i Sunday Times beskriver Jeremy Clarkson sitt hälsoläge – som är betydligt allvarligare än vad som tidigare framgått. Läkarna förbjud honom att lämna...
Annons

I en krönika i Sunday Times beskriver Jeremy Clarkson sitt hälsoläge – som är betydligt allvarligare än vad som tidigare framgått. Läkarna förbjud honom att lämna sjukhussängen och kräver två månaders sjukskrivning för att låta kroppen återhämta sig.

Det var under början av en semestervecka på Mallorca som Jeremy Clarkson sökte läkarvård, något han bland annat berättade på Instagram. Det framgick då att Jeremy Clarkson vårdades för lunginflammation.

När läkarna tog blodprov visade det sig att Clarksons CRP-värde (C-reaktivt protein) var extremt dåligt. För en frisk person kan CRP-värdet ligga på 3–5, men var uppe i 337. Det är en indikation på allvarlig inflammation.

Läkarens order var gav inget utrymme för feltolkningar: ”Du kommer att dö om du inte slutar arbetar och låter kroppen återhämta sig.” En helt ny situation för Clarkson, som i sin krönika skriver att han aldrig varit sjuk en enda dag i sitt vuxna liv.

”När jag åkte till sjukhuset stod jag vid dödens port. Men ett mycket, mycket värre öde väntade mig” skriver Jeremy Clarkson. Att ligga i sjukhussäng var nämligen inget som passade den rastlösa Clarkson. Han höll på att dö av tristess och kunde inte ens titta på TV, ”De visade bara golf, på spanska”.  

Enligt uppgifter i brittiska tidningar har Clarkson fått lämna sjukhuset. Hur sjukskrivningen påverkar arbetet med nästa säsong av The Grand Tour nämns inte. Även Richard Hammond är sjukskriven, efter sin olycka i Schweiz.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen