Kia Sorento får ett lyft med många förbättringar

Kia har haft en tuff resa när man slagit sig in på svenska marknaden, men nått stora framgångar med populära modeller som Ceed och Sorento....
Annons

Kia har haft en tuff resa när man slagit sig in på svenska marknaden, men nått stora framgångar med populära modeller som Ceed och Sorento. Tredje generationen Kia Sorento kom i början av 2015 och den tog ett stort kliv, jämfört med föregångarna. Nu är det dags för ett ansiktslyft av Kia Sorento, som bland annat fått en ny front.

Som vi kan se används ”tiger-nosen” som nu gör släktskapet tydligt mellan Sorento och övriga modeller från Kia. Förutom grillen har Sorento också fått nya huvudstrålkastare, annorlunda baklampor med ny LED-teknik, flyttat ner avgasrören under stötfångaren, med mera.

På insidan av Kia Sorento hittar vi ny ratt, ny instrumentering och förbättrad klimatanläggning samt senaste infotainmentsystemet. En annan nyhet är utförandet ”GT Line” som annorlunda dimljus, röda bromsok, sidosteg och quiltade säten med kontrastsöm.

Kia Sorento har en fyrcylindrig 2,2-liters CRDi-dieselmotor som ger 200 hk och 442 Nm. En av de viktigare nyheterna inför ”faceliftet” är att den sexstegade automatlådan ersätts med en ny, åttastegad automat. Det ger lägre förbrukning och CO2-utsläppet sänks från 177 till 159 g/km.

Nytt på säkerhetssidan är trötthetsvarnare, vingelassistans och automatisk avbländning av helljuset. Kia Sorento Advance med sju säten kostar idag från 402.900 kronor. Försäljningen av den uppgraderade Kia Sorento inleds i början av 2018 (sannolikt i februari) och med tanke på ett större innehåll och fler funktioner blir det kanske också aktuellt en viss prisjustering uppåt – vilket inte är avgjort ännu. Kias prognos är att sälja ungefär 1.200 Sorento per år i Sverige.

 

Kia Sorento får ett lyft med många förbättringar
Kia Sorento får ett lyft med många förbättringar
Annons
Annons
Rulla till toppen