Så känns det att krascha en Ferrari 250 GTO för en kvarts miljard

Så känns det att krascha en Ferrari 250 GTO för en kvarts miljard
Högersidan blev totalt förstörd när Ferrarin gled in i däcktraven. Se filmen nedan.

Det byggdes bara 39 exemplar av Ferrari 250 GTO och det är sällsynt att de är till salu. Men när Bonhams auktionerade ut en Ferrari 250 GTO från 1962 för tre år sedan gick den för 38 miljoner dollar, 300 miljoner kronor med dagens kurs.

Med ett sådant värde så skulle man kanske vara lite extra försiktig vid bankörning med en Ferrari 250 GTO 1964. Men som vi ser i videoklippet nedan är det lätt att hornen växer ut i stridens hetta och någon gör ett misstag.

Det var på Goodwood Road & Racing i helgen som Andy Newall hade otur med sin Ferrari 250 GTO under kvalkörning. Bilen hamnar i gräset och glider i tillräckligt hög fart in i däckvallen för att totalt förstöra hela höger sida.

Exakt vad det är som händer är lite svårt att se. Möjligen är det så att Andy Newall i Ferrarin kommer lite för nära bilen framför, och hastigt tvingas ta ett kliv åt sidan. Och den knycken räcker för att GTO:n ska tappa fästet.    

Det är fantastiskt att bilar av den här kalibern verkligen används, men lika sorgligt när det blir illa skadade. Eftersom Ferrarin är så dyrbar kommer den givetvis att repareras. Men vi kan anta att det kostar en slant att få ordning på allt igen…

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Oj! Det gjorde ont...
149
28