Buss fastnar i järnvägskorsning – livsfarligt

Hur dum får man bli? Den frågan är aktuell igen när vi ser de här bilderna från övervakningskameror vid en järnvägsövergång i Polen. Den sannolikt...
Annons

Hur dum får man bli? Den frågan är aktuell igen när vi ser de här bilderna från övervakningskameror vid en järnvägsövergång i Polen. Den sannolikt stressade busschauffören tror sig hinna passera järnvägsövergången, trots att bommarna är på väg ner.

Den fräcka körningen misslyckas och bussen fastnar mellan de nedfällda bommarna. Bussen är så lång att bakdelen står över järnvägsspåren, vilket gör en kollision med tåget oundviklig.

Som alla normalbegåvade förare vet är järnvägsbommar gjorda i plast eller trä. De är konstruerade för att brytas av om de blir påkörda – som i sådan här situation. Bussföraren hade bara behövt knäcka en av bommarna för att sätta sina passagerare i säkerhet.

Men istället hoppar chauffören ut och ställer sig vinkande på järnvägsspåret för att stoppa tåget. Ett höghastighetståg som förmodligen har en bromssträcka på flera hundra meter.

Kollisionen mellan tåg och buss blir relativt lindrig. Om någon kom till skada känner vi inte till, men man kan se på filmen att bussen hoppar fram och slår omkull en av passagerarna som försöker rädda sig ut ur bussen. Om tåget spårat ur kunde konsekvenserna blivit mycket allvarliga. Vi får nu hoppas att den här bussföraren aldrig mer sätter sig bakom ratten.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen