Därför stoppar polisen dig för ”småfel” i trafiken

En man sitter häktad för flera allvarliga brott efter att ha upptäckts vid en trafiköverträdelse. "Det här är ett bra exempel på vikten av trafikinsatser för att upptäcka annan brottslighet", säger Polisens insatschef Christer Baad.
Annons

Vi har tidigare rapporterat om polisens uppmaningar att inte varna andra trafikanter för trafikkontroller. Anledningen är främst att andra typer av brottslighet upptäcks. 

Ett exempelt på detta inträffade vid en trafikinsats i Stockholm den 29 september då en motorcykel med uppbruten registreringsskylt uppmärksammandes. Två mc-poliser försökte stoppa föraren, men han tog till flykten. Vilket inte gick så bra…

”Först körde han mot rött och strax därefter körde han omkull”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Mannen som enligt polisen var uppenbart narkotikapåverkad greps och en kroppsvisitation resulterade i 300 gram amfetamin och en mängd tabletter.

Vid en husrannsakan på förarens hemadress hittade polisen en skarpladdad pistol och en större mängd nazistiska symboler. Dessutom upptäcktes verktyg för framställning av narkotika.

”Det här är ett oerhört bra exempel på vikten av trafikinsatser för att upptäcka annan brottslighet. Kriminella anser sig stå över lagen och tycker att till exempel köra över heldragen linje är ett oansenligt brott. Därför letar vi efter felbeteenden i trafiken. Det kan vara felaktiga skyltar, irrationell körning och köra mot rött som sedan leder till just det här, att en brottsling med narkotika och skarpladdat vapen grips”, säger insatschefen Christer Baad.

Föraren sitter nu häktad för narkotikabrott och vapenbrott.

 

 

 

Annons
Annons
Rulla till toppen