Ferrari vill inte ha en SUV utan en FUV – Ferrari Utility Vehicle

Ferrari vill inte ha en SUV utan en FUV – Ferrari Utility Vehicle
Sergio Marchionne vill inte använda ordet suv, men medger att en sådan modell förmodligen blir verklighet.

Är ingenting heligt längre? Eller är det tvärtom rätt väg för Ferrari att erbjuda en suvmodell? Kan Porsche, Bentley och snart även Lamborghini och Rolls-Royce tjäna grova pengar på suvmodeller – så varför inte?

Under en presskonferens för investerare i New York fick koncernchefen Sergio Marchionne återigen frågan om Ferrari ska hoppa på "suv-tåget", som så många andra biltillverkare har gjort.

"Vi är superseriösa med det här" sa Sergio Marchionne under presskonferensen. "Vi behöver lära oss att behärska den här nya relationen mellan exklusivitet och brist, för att sedan balansera denna starka önskan med en breddning av produktportföljen."

Sergio Marchionne, som hunnit bli 65 år, verkar känna av ett starkt tryck från Ferrarikunderna och frågan är hur det bäst ska balanseras utan att urvattna eller äventyra varumärket. Marchionne ville heller inte använda uttrycket suv, utan använde "FUV" – som ska utläsas Ferrari Utility Vehicle.

Mer om denna FUV får vi förmodligen veta i början på nästan år, då Ferrari ska presentera sin nya femårsplan, 2018–2022. Om man landar i beslutet att tillföra en ny modell tar det ungefär 30 månader av utvecklingsarbete.

Minnesgoda läsare kommer nog ihåg att det var inte allt för länge sedan som Sergio Marchionne var absolut motståndare till en suvmodell hos Ferrari. I början på 2016 fick han frågan och sa då "Då får ni skjuta mig först". Så drastiska hoppas vi inte att Ferrari är, om det nu blir en suv – eller FUV.    

 

Så här tror vår illustratör Schulte Design att den nya suvmodellen ser ut. Men osvuret är nog bäst, i det här fallet...

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
Helt rätt av Ferrari att bygga en suv, förlåt – FUV!
51
157