Här har polisen forslat bort 1.250 bilar

Polisen har forslat bort många felparkerade bilar där ägaren har obetalda skulder på över 5.000 kronor.
Annons

Här har polisen forslat bort 1.250 bilar
Polisen i Malmö har forslat bort över 1.250 bilar från gatorna i år. Foto: Polisen

Polisen har under året gjort flera uppmärksammade insatser mot så kallade bilmålvakter. I Göteborg forslade polis och kommun bort minst 31 felparkerade bilar ägda av personer med skulder över 5.000 kronor till stat eller kommun. Samma insatser har genomförts på flera andra platser i Sverige.

I Malmö rapporterar polisen att fler än 1.250 felparkerade bilar har forslats bort under året.

För att en bil ska kunna flyttas av polis och kommun på det här sättet krävs att den är felparkerad och att ägaren har obetalda skulder på över 5.000 kronor.

Merparten av ägarna till de bortforslade bilarna är så kallade bilmålvaktsbilar, alltså personer som kan stå som ägare till tusentals bilar och som har mycket stora skulder, inte sällan miljonbelopp. Dock används bilarna av andra personer, individer som inte kan eller vill ha en bil registrerad på sig och som struntar i att betala både skatt, parkeringsböter och försäkring.

Bilarna är ofta i dåligt skick och används ofta i brottsliga sammanhang. ”Att få bort dessa bilar från gatorna betyder inte bara att det blir säkrare i trafiken utan också att det försvårar för kriminella som använder de här bilarna för att begå brott”, skriver polisen på sin facebooksida.

I en av kommentarerna undrar en person vad som nu händer med bilarna? Polisen svarar:

”Ägaren har tre månader på sig att reglera skulden och lösa ut sin bil. I de allra flesta fall sker dock inte detta och bilarna är oftast i så dåligt skick att de skrotas.”

Över 1250 skuldbilar bortflyttade från Malmös gator

Under året har polisen och kommunens fordonsflyttare tillsammans…

Posted by Polisen Malmö on Sunday, December 10, 2017

Annons
Annons
Rulla till toppen