Storbrand i Teslas nya lokaler i Malmö

Igår torsdag invigde Tesla sitt nya servicecenter i Fosieby, Malmö. Men under eftermiddagen utbröt en kraftig brand i anläggningen som brandkåren kämpade med i flera...
Annons

Igår torsdag invigde Tesla sitt nya servicecenter i Fosieby, Malmö. Men under eftermiddagen utbröt en kraftig brand i anläggningen som brandkåren kämpade med i flera timmar.

När brandkåren kom till platsen kom det kraftig rök från två våningsplan i Teslas servicecenter. Branden hade troligen utbrutit i en verkstadslokal. Hela lokalen var rökfylld och som vi kan se i videon nedan blev både byggnaden och bilarna skadade. Brandpersonal från tre olika kommuner kämpade med att släcka branden.

Under fredagen inleds polisens undersökning av branden i Teslas nyöppnade servicecenter. Händelsen rubriceras tills vidare som mordbrand, vilket är brukligt tills något annat bevisats.

Teslas servicecenter i Malmö var tänkt att komplettera de i Stockholm och Göteborg. Teslas talesperson säger att man är tacksam att branden inte ledde till några personskador:

”Vår högsta prioritet är våra anställdas och kunders säkerhet och vi har lyckligtvis fått bekräftat att det inte finns några personskador och att alla är i säkerhet. Vi är tacksamma för utryckningspersonalens ansträngningar, som är på plats, och vi kommer att samarbeta med myndigheterna när de undersöker orsaken till branden.”

Storbrand i Teslas nya lokaler i Malmö
Teslas nya anläggning i Fosie, i södra Malmö, hann knappt bli invigt förrän en storbrand ödelade hela byggnaden. Så här såg det ut innan branden.
Storbrand i Teslas nya lokaler i Malmö
Annons
Annons
Rulla till toppen