Arteon med 400 hk kan vara på gång

Volkswagens nya premiummodell Arteon finns i dag med 280 hästkrafter. Inte så illa, men enligt Martin Hube, Volkswagens talesperson för produktlinjerna, kan en betydligt fetare version vara på gång. Vad sägs om +400 hk?
Annons

Volkswagens talesman Martin Hube berättar för tidningen Car Throttle att en Arteon R redan finns som prototyp. Och i den sitter en turboladdad version av VW:s 3,0-liters VR6-motor som skickar över 400 hästkrafter till alla fyra hjul. 

”Jag är övertygad att den här kombinationen blir väldigt fin. Vi har dessutom kombinerat med senaste versionen av Haldex fyrhjulsdrift, så att man kan provocera fram lite överstyrning. Detta är en riktig smidig och kraftfull bil”, säger Martin Hube till Car Throttle

Hube går till och med så långt att han säger att den blir vassare än Porsche Panamera, vars instegsmodell också har en 3,0-liters turbosexa som ger 325 hästkrafter.

Arteon R har ännu inte fått grönt ljus och frågan är om den får det mitt i en brinnande satsning på elbilar och sänkta utsläpp. Om den ändå får klartecken återstår om den dyker upp på den europeiska marknaden. Men vi håller tummarna!

Annons
Annons
Rulla till toppen