Superbilsmärket som lovar att inte bygga suv

Efter Porsches monumentala suv-succé har lyxmärkena fallit till föga ett efter ett. Men det finns ett märke som hårdnackat vägrar.
Annons

Superbilsmärket som lovar att inte bygga suv
Den ”rena” sportbilstillverkaren McLaren ska inte bygga suvar.

Bentley, Lamborghini, Rolls-Royce är några av lyxmärkena som fallit till föga. Men trots den växande trenden av lyxsuvar, finns det en biltillverkare som lovar att inte följa strömmen. Och det är McLaren.

Den brittiska superbilstillverkaren har även tidigare varit tydliga med att det inte finns några planer på en suv. Vilket nu återigen bekräftas. McLaren planerar 12 nya bilar fram till 2022, men ingen av dem kommer att vara en suv. 

Ett beslut som McLarens chefsdesigner Dan Parry-Williams står bakom.

”Jag är inte den första personen som påpekar en suv varken är sportig eller funktionell”, säger Parry-Williams till tidningen Top Gear. Han menar att segmentet inte odlar McLarens designideal.

Vi har hört liknande uttalanden från flera tillverkare, bland annat Ferrari, vars chef, Sergio Marchionne, sa att ”Då får ni skjuta mig först!”. Men Marchionne lever och har hälsan, samtidigt som det har bekräftats att en ”Ferrari Utility Vehicle” är på gång.

Av andra otippade suv-tillverkare har vi på senare tid även hört ryktas om en Lotus-suv. Så vem vet, McLaren må säga en sak, men pengarna brukar styra…

Annons
Annons
Rulla till toppen