Nya Hyundai Santa Fe – första bilderna

De första bilderna på fjärde generationen Hyundai Santa Fe visar att man förmodligen inspirerats av koncernsyskonet Kia. Det är lite skarpare och tuffare drag och...
Annons

De första bilderna på fjärde generationen Hyundai Santa Fe visar att man förmodligen inspirerats av koncernsyskonet Kia. Det är lite skarpare och tuffare drag och det är heller inte svårt att se släktskapet med nya Hyundai Kona.

Precis som hos Kona har nya Santa Fe högt placerade och ganska smala strålkastare. Hjulhuskanterna hos Hyundai Santa Fe har fått mera markerade drag och vid bakdörrens bakre kant ser vi en liten vinkling uppåt, inte helt olikt den på nya Volvo XC60.

Även interiören är helt omarbetad och vi utgår från att det är en pekskärm som sitter längst upp i mitten av instrumentbrädan. Premiärvisning sker under påskhelgen i USA och det är inte sannolikt att vi får se nya Santa Fe på Genèvesalongen, möjligen sparar Hyundai modellen till Parissalongen i höst.

Från Sydkorea kan vi läsa oss till att det blir tre motoralternativ till nya Hyundai Santa Fe. Två dieslar på 2,0 respektive 2,2 liter samt en 2,0-liters bensinfyra. I den nuvarande generationen Hyundai Grand Santa Fe ger 2,2-liters dieseln 200 hk och 440 Nm, samt har sexväxlad automat. I nya generationen Hyundai Santa Fe blir dock automatlådan åttastegad som standard, fyrhjulsdriften är givetvis också standard.

Första generationen Hyundai Santa Fe, 2001–2006, blev en riktig storsäljare i Sverige som såldes i cirka 10.000 exemplar. Andra generationen Santa Fe, 2006–2012, gick lite sämre med drygt 7.000 bilar. Och tredje generationen, 2013–2018, har sålt knappt 3.000 exemplar i Sverige. Den sex- eller sjusitsiga Hyundai Grand Santa Fe börjar strax under halvmiljonen i Sverige och här har det registrerats lite över 300 bilar.

 

Nya Hyundai Santa Fe – första bilderna
Inredningen är helt omarbetad i fjärde generationen Hyundai Santa Fe. Något foto som visar baksätena har vi inte fått, ännu.
Nya Hyundai Santa Fe – första bilderna
Hyundai Santa Fe lär vi få vänta på ett tag, innan den når Europa. Kan vi hoppas på hösten 2018?
Nya Hyundai Santa Fe – första bilderna
Tidigare bjöd Hyundai på en skiss och vad vi kan se var den ganska rättvisande.
Annons
Annons
Rulla till toppen