Feta Ford Ranger Raptor: ”Stor chans att den kommer till Sverige”

Ford Ranger Raptor är en riktigt tuff pickup, med 2,0-liters turbodiesel som ger 210 hk och 500 Nm.
Annons

Feta Ford Ranger Raptor:
Tycker du att Ford Ranger Raptor ska komma till Sverige?

Ford har nyligen avslöjat coola Ranger Raptor, en prestandaversion av tuffa Ranger pickup med 2,0-liters dieselmotor, dubbel-turbo, 210 hk och 500 Nm. 

Några officiella prestandasiffror finns inte än, men vi kan nog räkna med 0-100-tid under 10 sekunder, med tanke på att den större 450 hästars V6-motorn i F-150 Raptor gör sprinten på 6,1 sek.

Ranger Raptor lanseras inledningsvis på de asiatiska marknaderna, därför ska den inte visas på bilsalongen i Genèves i mars. Men den kommer sannolikt att dyka upp fler marknader, både de amerikanska och europeiska. Förmodligen även den svenska.

”Det finns en chans att Ford Ranger Raptor kommer till Sverige, en god chans till och med”, säger Fords svenska presschef, Erik Lindham, till auto motor & sport. ”Vi kommer att berätta mer om detta i augusti.”

Feta Ford Ranger Raptor:
Det finns sex körlägen finns att välja bland, ”Baja” är särskilt bra vid höghastighetsoffroad.

Ranger Raptor får speciellt utvecklade däck från BF Goodrich eftersom: ”offroadhastighet är en prioritet för Ford Performance-modeller”, enligt Ford.

Den kommer med samma 10-växlade automatväxellåda, med paddlar monterade på rattstången, som nya Mustang och F-150 Raptor. Inget manuellt alternativ erbjuds.

Ranger har blivit högre för att ge Raptor-varianten en markfrigång på 283 mm, även spårvidden har ökat och är nu 1.710 mm. Chassit har uppdaterats för att klara höghastighets-off-road-körning, och bromsarna har blivit större, nu 323 mm, tidigare 332 mm.

Det finns hela sex körlägen att välja bland, varav två (Normal och Sport) används på vanlig väg. Det betyder att det finns fyra alternativ för offroad-körning: ”Gräs, Grus och Snö”, ”Lera och sand”, Sten och ett läge som heter ”Baja” vilket lär vara ett läge för höghastighetsoffroad.

Vad tycker du, ska Ford ta in den till Sverige?

Feta Ford Ranger Raptor:
Feta Ford Ranger Raptor:
Feta Ford Ranger Raptor:
Feta Ford Ranger Raptor:
Feta Ford Ranger Raptor:
Feta Ford Ranger Raptor:
Feta Ford Ranger Raptor:
Feta Ford Ranger Raptor:
Så här ser ”standard-Rangern” ut.
Annons
Annons
Rulla till toppen