Ny design för Citroëns familjebil

Nya Berlingo blir mer lik sina syskon i Citroën-familjen. Den finns i två storlekar och fokus ligger fortfarande på funktionalitet.
Annons

Ny design för Citroëns familjebil
Tredje generationen av Berlingo får ett mer robust och uttrycksfullt designspråk.

Nya personbilsversionen av Berlingo är en uppföljare till Berlingo Multispace. MPV-versionen av Berlingo kom 1996 och presenteras nu i sin tredje generation. Nuvarande version kom 2008.

Nya MPV-versionen av Berlingo finns i två storlekar, M och XL, längd 4,40 meter respektive 4,75 meter, som båda kan rymma fem eller sju passagerare vid behov.

De tre bakre stolarna är individuellt uttagbara. Lastutrymmet i M-versionen är 2,70 meter långt och i XL-versionen 3,05 meter. Bagageutrymmet har ökat med 100 liter till 775 liter i M-versionen, XL rymmer 1.050 liter. På båda sidor av bilen finns skjutdörrar. Den är 1,81 meter hög (utan takbågar).

Nya personbilsversionen av Berlingo har nu samma formspråk som övriga Citroën-modellerna C3, kompakta suven C3 Aircross och kommande halvkombin C4 Cactus. Bland annat har fronten blivit högre och kortare dessutom ser Citroëns karakteristiska airbumps på dörrarnas nederdel. 

Ny design för Citroëns familjebil
Båda storlekarna (M och XL) kan rymma fem eller sju passagerare vid behov.

Berlingo kommer att ha flera förarsystem, men exakt vilka som blir aktuella i Sverige är inte fastställt ännu. Bland alternativen finns dock adaptiv farthållare med stop funktion, backkamera med Top Rear Vision, Grip Control med Hill Assist Descent, och Trailer Stability Control (släpvagnsstabiliseringssystem). Dessutom kommer bilen med Android Auto, Apple Car Play och Mirrorlink som kopplas upp på en 8-tums pekskärm. Navigation med 3D-funktion via pekskärmen finns också samt trådlös laddning av smartphone. 

Motorprogrammet består av bensin- och dieselmotorer, vilka versioner som kommer till Sverige är dock inte fastställt i nuläget. Den åttaväxlade automatväxellådan EAT8 är tillgänglig för flera av motoralternativen.

Ny design för Citroëns familjebil
Fönsterförsedda skjutdörrar med elektriska fönsterhissar på båda sidor av bilen.
Annons
Annons
Rulla till toppen