Lexus visar helt ny crossover i kompaktklassen

Lexus UX-konceptet som visades 2016 är nu på väg ut i produktion. Den kompakta crossovern får världspremiär på bilsalongen i Genève. Nu bjuder Lexus på teaserfilm och bild.
Annons

Lexus visar helt ny crossover i kompaktklassen
Den spektakulära ljusrampen från UX-konceptet kommer i produktion.

Klippet på nya Lexus UX avslöjar tyvärr inte mycket, förutom att det bekräftar den spektakulära horisontella bakre ljusrampen från UX-koncept. Visserligen ingen jättestor överraskning, eftersom Lexus konceptbilar brukar hålla sig nära vad som senare hamnar i produktion. Men ändå kul.

Lexus nya kompakt-suv UX blir direkt konkurrent med Audi Q3, BMW X1 och Mercedes GLA och Volvo XC40. Den kommer sannoligt att dela många komponenter med nya Toyota C-HR.

Försäljningen av kompakta premiumsuvar ökar kraftigt i Kina och Europa, och med hjälp av UX hoppas Lexus öka sin försäljning genom att locka nya och yngre köpare.

Enligt Motorauthority har Lexus registrerat både ”UX 250” och ”UX 250h” vilket tyder på att vi får se både en bensinmodell och en hybrid.

På Genèvesalongen i mars blir det även europapremiär av RX-modellen i sitt nya, förlängda utförande med tre sätesrader och plats för sju personer. Jämfört med den befintliga RX-modellen är L-versionen 110 mm längre.

Dessutom visas konceptbilen Lexus LF-1 Limitless. Den drygt fem meter långa modellen hade premiär i januari på bilmässan i Detroit och visas nu för första gången i Europa.

Lexus har även tagit fram kupémodellen RC F Special Edition, som har tagits fram för att fira F-modellernas 10-årsjubileum.

Annons
Annons
Rulla till toppen