Världens dyraste burnout med Bugatti Veyron – ren galenskap

Att vaska champagne var populärt hos bratsen för några år sedan. Här ser vi en variant på nyrikedom och överflöd när Youtube-kanalen ”Daily Driven Exotics” iscensätter...
Annons

Att vaska champagne var populärt hos bratsen för några år sedan. Här ser vi en variant på nyrikedom och överflöd när Youtube-kanalen ”Daily Driven Exotics” iscensätter en väldigt dyrbar burnout.

Som vi berättat förut har Bugatti Veyron specialbyggda Michelindäck i dimensionen 265/680R500 fram och bak sitter det 365/710R540. Däcken limmas på fälgarna från O.Z. och förväntas inte hålla mer än cirka 400 mil. Kostnad: cirka 340.000 kronor. Vid vart fjärde däckbyte måste även fälgarna bytas ut och då stiger kostnaden till en bit över miljonen.

Bilen som används i videon är ingen ”vanlig” Veyron utan en Mansory Vivere special edition, värderad till cirka 2,3 miljoner dollar. Daily Driven Exotics hävdar att det här äventyret kostade Veyron-ägaren 150.000 dollar (1,25 miljoner kronor). Men om det är utslitna däck och fälgar som ändå måste kasseras är det förmodligen bara ett roligt sätt att låta däcken tjäna ut.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen