Första bilden på Lexus ES – utmanar Volvo S90

Lexus släpper den första bilden på helt nya premiumsedanen ES en vecka före premiären i Peking. Modellen ersätter Lexus GS.
Annons

Helt nya Lexus ES landar i Sverige under januari 2019 men redan nästa vecka (25 april) sker världspremiären vid bilsalongen i Peking. 

ES har funnits sedan 1989, men den sjunde generationen blir den första som säljs i Sverige. Enligt brittiska Autocar kommer ES att ersätta den stora sedanen GS.

Än så länge har vi bara sett en bild av nya ES men att döma av den kan vi vänta oss en riktigt vass och atletisk design samt en del likheter med flaggskeppet LS.

Lexus själva skriver att: ”ES är en nytolkning av Lexus premiumkoncept, med en design som engagerar, kraftfulla prestanda, parat med Lexus signum för lyx och kvalitet.”

ES är byggs på Toyotas TNGA-plattform, liksom senaste Toyota Camry. ES är 4,8 meter lång och blir en direkt konkurrent till bland annat BMW 5-serien, Mercedes E-klass och Volvo S90.

Vad gäller drivlinorna vet vi än så länger bara att den kommer som laddhybrid. Enligt Lexus blri den aktuell Sverige i januari 2019.

Annons
Annons
Rulla till toppen