Putins superlimousin Kortezh i krocktest

Putins nya presidentlimousin, Kortezh, är nära ett färdigställande. En minister bekräftar att bilen snart ska presenteras för allmänheten.
Annons

Vi har tidigare skrivit om tillblivelsen av Putins nya presidentlimousin, Kortezh, eller Cortege om man vill anglifiera namnet. Projekt är nu nära att slutföras och landets industriminister, Denis Manturov, bekräftar att bilen snart kommer att presenteras för allmänheten och att den är redo att tas i bruk senare i år.

Enligt Russia Today genomgick Putins nya limousin nyligen en serie krocktester med ”positiva” resultat.

Den exakta tidpunkten för superlimons debut är oklar, då Manturov inte var mer precis än att ”testbilarna kommer att levereras före april månad”. Det har spekulerats i om bilen ska användas under Putins presidentinstallation den 7 maj, men det verkar i nuläget inte troligt. 

Putins superlimousin Kortezh i krocktest

Helt klart är att vi får se och veta mer om Putins bepansrade lyxbil till augusti då den ska visas på Moskvas internationella bilsalong.

En del är känt om Kortezh, bland annat att den får en V12-motor från Porsche. Bildillustrationer avslöjar en hel del Rolls-Royce-vibbar och givetvis likheter med den klassiska sovjet-limpan ZIL. Det finns planer på en hel Kortezh-familj, inklusive en mer traditionell sedan, en suv och eventuellt även en minivan.

Presidentens limousine kommer naturligtvis att bli väldigt lyxig. Bilder avslöjar en läderbeklädd kupé med detaljer i trä och metall. Passagerarutrymmet har fyra individuella stolar vända mot varandra.

Putins superlimousin Kortezh i krocktest
Annons
Annons
Rulla till toppen