Volvo XC40 betydligt bättre än BMW X2 i älgtest

Älgtest är ett klassiskt biltest. Här får vi se hur Volvo XC40 och BMW X2 klarar en plötslig undanmanöver. Som vi kan se skiljer det en hel del i hanterbarheten.
Annons

Volvo XC40 betydligt bättre än BMW X2 i älgtest
I filmerna nedan får vi se hur Volvo XC40 och BMW X2 klarar sig i ett undanmanövertest. Bild: km77.com

Vana auto motor & sport-läsare vet att ett älgtest är ett test för att se hur hanterbar bilen är vid en plötslig undanmanöver, som om en älg springer över vägen, eller ett barn. 

I testet ser vi dock inga älgar, bara vägkoner utställda i två S-former. I två videoklipp från km77.com ser vi hur Volvo XC40 och BMW X2 klara testet utan att ”döda” alltför många vägkoner.

Volvo XC40 gör testet i olika hastigheter, och kör totalt bara på en kon. I det första försöket är hastigheten 73 km/h. Vi kan se suven arbeta för att hålla XC40 från att glida in i konerna, men det ser kontrollerat ut. När hastigheten ökar till 77 km/h, får Volvon kämpa lite, men bara en kon blir påkörd.

I den andra videon ser vi BMW X2. Det första försök på 73 km/h går bra, ingen kon blir påkörd, men X2:an vinglar betydligt mer och det ser inte lika kontrollerat ut som med XC40. 

I BMW:s andra försök vid 75 km/h går det till en början okej, men under andra halvan av banan går det sämre. Vid 77 km/h kan X2:an inte undvika att köra över ett antal plastkoner.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen