Här är Edd Chinas nya tv-program – se första avsnittet

Edd China reser till Norge för att hjälpa en bilägare som kämpar med att få ordning på sin Mk1 Volkswagen Golf GTI. Se hela avsnittet vad tycker du?
Annons

Här är Edd Chinas nya tv-program – se första avsnittet
I första avsnittet av ”Edd Chinas Garage Revival” får vi se Edd China hjälpa en norrman få ordning på sin Mk1 Volkswagen Golf GTI.

Den makalöst skicklige mekanikern Edd China, tidigare känd från tv-serien ”Wheeler Dealers”, är tillbaka med ett nytt program vars första avsnitt (eller egentligen pilot-avsnitt) sändes igår, tisdag.

I den nya programserien som heter ”Edd Chinas Garage Revival” gör China det han är i särklass bäst på – renovera och reparera gamla bilar samt i detalj förklara vad han gör.

Största skillnaden från ”Wheeler Dealers” är att den tidigare ständige följeslagaren, Mike Brewer, inte längre finns med. I den här programserien reser Edd China runt i världen på egen hand och träffar människor som av olika anledningar inte kommer i mål med sina bilprojekt. 

I pilotavsnittet åker China till Norge för att hjälpa en kille som de två senaste åren har kämpat med sin Volkswagen Golf GTI Mk1. Det största problemet var att få ett godkännande för att ersätta bilens originalmotor, 8V-motor på 110 hk, mot en 16V-motor med 139 hk.

China hade naturligtvis koll på att motorbytet godkänns så länge man dessutom byter ut de bakre original-trumbromsarna mot skivbromsar. Uppgradering av bromsar, när hästkrafterna ökar, är aldrig fel…

Kuriosa: Första Golf GTI kom 1976 och hade en 8V 1,6-litersmotor på 110 hk. 1982 kom en 8V 1,8-litersmotor med 112 hk. 1986 kom första 16V-motorn, också den på 1,8 liter men nu med 139 hk (i vissa länder, som Sverige, med 129 hk på grund av annorlunda insugningsrör).

Annons
Annons
Rulla till toppen