Magplask för nya taxibilen – förarna saknar sina Crown Vics

Nissans "taxi för framtiden" stöter på hård kritik.
Annons

Ford Crown Victoria var länge den klassiska bilden av en New York-taxi. Men för några år sedan gjordes en ny upphandling för att ta fram en modernare taxibil för ”The Big Apple”, som vanns av Nissan.

Taxiversionen av Nissan NV200 kallades ”Taxi of Tomorrow” och bjöd bland annat på betydligt bättre utrymmen än i de gamla V8-Fordarna, USB-uttag för att ladda mobilen och soltak.

Men förra veckan kom beskedet att förarna nu får betydligt fler modeller att välja på. Det togs emot väldigt väl av förare som kritiserat Nissan NV200 som taxibil, skriver New York Times.

Förarna har bland annat klagat på hård fjädring, törstiga motorer och mycket mekaniska problem. Det duger inte när taxibilarna nu får mycket tuff konkurrens från Uber och Lyft.

”Det har aldrig funnits en sämre bil för taxibranschen än NV200. Det är inte så enkelt för äldre personer att sätta sig. Och mekaniskt är det en av de värsta bilarna jag någonsin ägt”, säger Sergio Cabrera som haft fyra Ford Crown Victoria och nu bytt till Nissans taxibil, men nu säger sig vilja byta till en Toyota.

Nissan skulle få ett exklusivt tioårskontrakt värt en miljard dollar. Avtalet är kvar men värdet på det blir betydligt lägre nu när förarna kan välja andra bilar.

Annons
Annons
Rulla till toppen