Island beställer ytterligare 11 Volvo V90 CC polisbilar

Vad heter polis på isländska? Lögreglan! Volvo V90 CC är uppskattad på Island och det har lett till fler beställningar.
Annons

Förra sommaren började de första leveranserna av Volvo V90 Cross Country som polisbil. Modellen har utvecklats av Volvo Special Vehicles and Accessories, SV&A, och förutom den svenska polisen söker man internationella kunder.

En av dessa hittar vi på Island, där man för ovanlighetens skull inte använder varianter av ordet ”polis”, utan använder sin egen benämning Lögreglan. Under våren har åtta Volvo V90 CC i polisutförande levererats och Volvo Car Sverige berättar i ett Facebook-inlägg att ytterligare elva bilar beställts för leverans under 2019.

Cirka hälften av Islands befolkning är koncentrerad till huvudstaden Reykjavik med förorter men för att nå runt hela ön blir det långa körsträckor. Island är faktiskt Europas mest glesbefolkade land och då passar det bra med en polisbil som bjuder på god komfort under de långa arbetspassen. Något som vi på auto motor & sport upptäckte då vi provkörde Volvo V90 Cross Country i polisutförande.

I polisutförande är Volvo V90 Cross Country förändrad på en mängd punkter, framför allt är chassit förstärkt för att kunna hantera en maximal fordonsvikt på 2,6 ton. Bromsarna hämtas från T8-modellerna – de största som får plats innanför 18-tumshjulen – och fälgarna från XC60.

Polisbilarna byggs av Volvo Specialvagnar, som är en ”fabrik i fabriken” och ligger granne med den stora bilfabriken i Torslanda. Varje polisbil byggs av en erfaren montör och arbetet tar cirka en vecka. Arbetstakten är tolv bilar i veckan. Mer information om Volvos polisbilar finns i länkarna nedan.

Island beställer ytterligare 11 Volvo V90 CC polisbilar
De första åtta polisbilarna har levererats till Island, som beställt ytterligare elva till 2019. Och nej, på Island heter det inte polis utan Lögreglan.

Sedan i våras har åtta Volvo V90 Cross Country tjänstgjort ihop med Lögreglan, den isländska polisen. Eftersom…

Posted by Volvo Car Sverige on Wednesday, July 11, 2018

Annons
Annons
Rulla till toppen