Ikoniska Bond-bilen ska återuppstå – komplett med fungerande gadgets

Den ikoniska Bond-bilen, Aston Martin DB5, ska göra comeback. Komplett med gadets från avdelning Q. Men om du måste fråga vad den kostar, har du inte råd.
Annons

Ikoniska Bond-bilen ska återuppstå – komplett med fungerande gadgets
Vem är snyggast – Bond eller bilen? Foto: Aston Martin

Tänk på en Bond-bil?

De flesta tänker nog på Aston Martin DB5. Inte så konstigt, och inte bara för att den är gudabenådat vacker, den har också dykt i inte mindre än fem av filmerna. Första gången såg vi den i Goldfinger, därefter Thunderball (Åskbollen) och GoldenEye, därefter blev det en paus för att göra bejublad comeback i de två senaste filmerna Skyfall och Spectre.

Nu är denna DB5, baserad på originalet från 1964, planerad att göra comeback – inklusive fungerade teknikfinesser, som roterande nummerplåtar. Det finns dock inga uppgifter om maskingevären eller ejektorsätet. 

Bilen ska heta Goldfinger DB5 och byggas i 28 exemplar. 25 exemplar kommer att finnas tillgängliga för hugade spekulanter, Aston kommer att behålla ett ex, ett stannar hos EON Productions, bolaget som producerar James Bond-filmerna. Det tredje ska säljas på välgörenhetsauktion.

Ikoniska Bond-bilen ska återuppstå – komplett med fungerande gadgets
Aston Martin DB5 från Skyfall. Foto: Aston Martin

Under huven sitter en 4-liters 6-cylindrig motor med 285 hk och topphastighet på 238 km/h. 0-100 km/h går på 7,1 sekunder.

”Att äga en Aston Martin är en dröm för många James Bond-fans, men en Silver Birch DB5, komplett med gadgets och byggd på samma fabrik som de ursprungliga James Bond-bilarna? Det är den ultimata drömmen”, säger Andy Palmer, VD och koncernchef för Aston Martin.

Men det är bara mycket förmögna Bond-fans som gör sig besvär att beställa ett ex. Goldfinger DB5 kostar nämligen 2,75 miljoner pund (motsvarande 32 miljoner kronor) plus skatter. Dessutom krävs lite tålamod, den kommer 2020.

Annons
Annons
Rulla till toppen