Efter dieselskandalen: Volkswagen får bakläxa i ny rapport

Måste bli betydligt bättre på att uppmuntra anställda som känner till fusk och olagligheter att berätta.
Annons

Det blir ordentlig bakläxa för Volkswagen i en ny rapport från advokaten som ska granska hur jättekoncernen sköter sig efter dieselskandalen.

Som en del av uppgörelsen efter dieselgate tvingades Volkswagen gå med på att en extern advokatfirma håller koll på biljättens arbete för att förändra sig. Målet är att säkerställa att något liknande aldrig kan hända igen.

Det går inget vidare, enligt Larry Thompson, som sköter granskningen. I en ny rapport hävdar han att Volkswagen till exempel måste jobba mycket hårdare med att skapa ett program för ”visselblåsare”, för att anställda som känner till den här typen av fusk också slår larm, skriver New York Times.

Larry Thompson gör klart att han inte vill kritisera Volkswagen utan istället titta framåt och rekommendera lämpliga åtgärder.

Volkswagen har dock gjort mycket mer än vad som kanske framgår, enligt Hiltrud Werner, som sitter i VW-styrelsen.

”Det är inte lätt att gå från chock till skamkänsla och förändring. Det är mycket som kanske inte har setts från utsidan, men ansträngningarna från insidan är verkligen otroliga”, sa hon på en nyhetskonferens under måndagen, enligt NYT.

Annons
Annons
Rulla till toppen