Cyklister struntade i rött ljus – polisen gav 20 böter på 25 minuter

Många bilister klagar mot att cyklister bryter mot alla trafikregler. Och det verkar finnas ett visst fog. Läs polisens svar på kommentarer från cyklisterna.
Annons

Att cykla mot rött ljus i en korsning är dyrt. 1.500 kronor, om polisen är på hugget och ser vad cyklisten gör. Förutom sannolikheten för böter är det givetvis också väldigt farligt att utsätta sig för risken att bli påkörd i en korsning.

Men trots dessa uppenbara risker är det många cyklister som struntar i rött ljus. Något som Polisen Södermalm är väldigt trötta på. Därför satte man upp en kort bevakning i korsningen Hornsgatan/Götgatan. Bevakningen inleddes under tisdagen, då blev det 22 cyklister som bötfälldes för rödljusskörning under 30 minuter. 

Nästa dag, onsdagen, var polisen tillbaka igen i samma korsning. Bevakningen pågick under 25 minuter och det ledde till ytterligare 20 ordningsböter för att ha kört mot rött ljus. Varje bot kostar cyklisten 1.500 kronor.

Polisen i Södermalm ser ett ökande antal cykelolyckor och därför kommer man fortsatt att ha en ökad kontroll och ha riktade satsningar.

Som ofta vid den här typen av kontroller var det många som ifrågasatte polisens arbete. Därför hade polisen förberedda svar till de väntade kommentarerna:

1. Nej, just denna gång hade vi inget bättre för oss. Då cykelolyckorna ökar och olyckor mellan bilist och cyklist är den vanligaste trafikolyckan i Stockholm.

2. Vi jobbar på och fortsätter vårt arbete mot den lokala problembilden såsom missbruk, våld, inbrott, skadegörelse och fickstölder även om vi skrev böter på cyklister i 25 minuter.

3. Vi skriver även böter på bilister som inte kör enligt gällande lagstiftning.

 

Fortsättning från föregående inlägg…

På 25 min blev det återigen 20 ordningsböter för att cykla mot rött korsningen…

Posted by Polisen Södermalm on Wednesday, August 29, 2018

Annons
Annons
Rulla till toppen