Koenigsegg Ragnarök blir Ageras efterträdare – får 1.440 hk

Nätet surrar av rykten om ersättaren till Agera RS. Stämmer uppgifterna kan vi se fram emot något riktigt spännande i Genève nästa vår.
Annons

De två senaste modellerna från Koenigsegg har haft ”riktiga” namn, istället för en bokstavskombination. Men vad kommer efter Agera och Regera, som båda är slutsålda? 

Får vi tro de rykten som snurrat runt på nätet senaste tiden så blir det ”Ragnarok” som efterträder Agera RS. Och stämmer samma rykten blir Ragnarök en mer baninriktad modell – vilket är logiskt då Regera är mera GT-komfortabel än Agera RS.

V8-motorn får en uppdatering i Koenigsegg Ragnarök och uppges toppa 1.440 hk, vilket inte är en osannolik siffra då One:1 och Agera RS haft 1.360 hk (en megawatt) i toppeffekt. Vikten ska bantas och Ragnarök påstås väga in under 1.200 kilo.

Leveranserna av Koenigsegg Regera har inletts men alla 80 exemplaren som ska byggas sålde slut redan under sommaren 2017. Koenigsegg behöver därför en ny modell att sälja och sannolikt får vi se efterföljaren till Agera RS premiärvisas på Genèvesalongen 2019.

Ragnarök är en del av den fornnordiska mytologin där en slutgiltig strid leder till jordens undergång. Både människor och gudar går under. Därefter slår sig de kvarvarande gudarna samman och mänskligheten får en nystart från en man och en kvinna. Ragnarök finns beskriven i skrifter från 1200-talet och berättelserna inspirerade Richard Wagner till femte och sista delen av hans berömda operaserie Nibelungens ring.

Koenigsegg Ragnarök blir Ageras efterträdare – får 1.440 hk
En skiss med mycket enkla linjer är allt vad vi har så här långt av Ageras efterträdare. Som kanske får det passande namnet Ragnarök.
Annons
Annons
Rulla till toppen