Kvällsfilm: Se hur Teslas Autopilot ser på världen – i 360-graders vy

Om du någonsin funderat på hur Teslas Autopilot ser på världen behöver du inte fundera mer. I denna video, som en Tesla-entusiast gjort med data...
Annons

Om du någonsin funderat på hur Teslas Autopilot ser på världen behöver du inte fundera mer. I denna video, som en Tesla-entusiast gjort med data från de åtta Autopilot-kamerorna kan vi se hur systemet arbetar – i 360-gradig vy.

Videon är från vägsträckan ”Tail of the dragon” som ligger på gränsen mellan delsaterna Tennessee och North Carolina i USA, och som är känd för sina många kurvor. Hela 318 stycken på 1,8 mil. Det är alltså en vägsträcka där Teslas Autopilot sätts på stort prov.

Videon visar tydigt hur Autopilotsystemet indentidiferar olika objekt och också kategoriserar dessa olika beroende vad det är och om de rör sig och inte.

Notera vid 3 minuter och 23 sekunder in i videon när Autopiloten missbedömer vad som är mittlinjen och kör över i fel fil. Det hade kunnat sluta illa eftersom det strax efter att Autopiloten bytt tillbaka till rätt körfält igen, kommer en mötande motorcykel.

Annons
Annons
Rulla till toppen